Over mijzelf

Biografie

Victoria Van Kan is violiste en viool lerares . Zij is bekend met de Russische en Europese viool school. Sinds haar vroege kindertijd heeft zij in verschillende concertzalen in Moskou gespeeld, inmiddels geldt dit ook voor de meeste grote concertzalen in Nederland. Meest noemenswaardige concertzalen in Moskou zijn: Rachmaninov Hall en de Grote Zaal van het conservatorium van Moskou, Centrale Huis Der Componisten en De Centrale Hall van de Artiest. Noemenswaardige locaties in Nederland zijn De Doelen in Rotterdam, het Concertgebouw en het Grachtenfestival in Amsterdam.

Victoria is cum laude afgestudeerd aan het Academische College van Moskou welke een onderdeel is van het conservatorium van Moskou. In Nederland heeft Victoria gestudeerd onder Misha Furman aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Hier heeft zij zowel het bachelor als het master programma afgerond. Verder heeft zij masterclasses gevolgd van bekende violisten zoals: Zvi Zeitlin (Eastman School of Music), Elena Natanson (Moscow Conservatory), Mikhail Kopelman (Eastman School of Music), Alla Vandysheva, Vladislav Igolinsky (Moscow Conservatory), Benzion Shamir (Rotterdam Conservatory).

Momenteel is Victoria lid van het Zeeuwse Orkest en oprichtster van de Viool Studio Rotterdam.

Mijn visie

Viool spelen geeft mij veel voldoening. Het biedt mij de mogelijkheid mijzelf te uiten daar waar woorden te kort schieten. Dit is een ervaring welke ik graag met mijn studenten deel.

De viool is een van de weinige instrumenten welke veel raakvlakken met de menselijke stem heeft. Zo kan deze melodieus, articulatief en ritmisch zijn. Het leren spelen op de viool bevordert het luisterend vermogen, de coördinatie en de verbeeldingskracht. Ik probeer deze vaardigheden met de volgende technieken in mijn lesprogramma te verwerken.

  • Kleine en grote motoriek
  • Ritme oefeningen
  • Houding 
  • Solfège
  • Muziek theorie
  • Muziek geschiedenis
  • Improvisatie

Het geven van zelfvertrouwen aan mijn studenten en het aanreiken van alle benodigde middelen om jou je volledige potentieel te doen bereiken is het voornaamste doel van het lesprogramma.